Oldtimerverzekering afsluiten

Een oldtimerverzekering afsluiten kan niet zomaar voor iedere oude auto. Veel mensen denken dat ze met hun klassieke of oude auto al snel in aanmerking komen voor een oldtimerverzekering. Dit is echter niet het geval. U moet voldoen aan een aantal strikte voorwaarden voordat een oldtimerverzekering afsluiten mogelijk is.

Rijdt u geregeld met uw oude auto naar het werk? Dan komt u niet in aanmerking voor een oldtimerverzekering. Doet u op zaterdag wel eens boodschappen met de auto? Dan is een oldtimerverzekering afsluiten niet mogelijk. U mag namelijk alleen een oldtimerverzekering afsluiten als u uw oude auto alleen als verzamelobject hebt en gebruikt voor uw hobby. Bijvoorbeeld om mee te doen aan een parade van oldtimers of om deel te nemen aan een oldtimerfestival.

Daarnaast mag de auto die u onder de oldtimerverzekering wilt laten vallen niet uw eerste auto zijn. Alleen tweede auto’s komen namelijk voor deze verzekering in aanmerking. Ook mag u slechts een beperkt aantal kilometers rijden met uw oldtimer. Het exacte aantal kilometers is afhankelijk van de auto, maar u mag maximaal niet meer dan 10.000 kilometer per jaar met de auto rijden.

Onder hobbymatig gebruik valt bijvoorbeeld ook nog wel het rijden met de auto op zondag. Toeren met uw oldtimer valt dus wel onder de verzekering, zolang de auto maar niet structureel gebruikt wordt voor bepaalde doeleinden.

Een verzekering afsluiten kan niet zomaar bij iedere verzekeraar. Er is een beperkt aantal verzekeraars die zich richt op het verzekeren van oldtimers. De prijzen van deze verzekeringen verschillen nog wel eens per verzekeraar. U doet er dus heel goed aan om de verschillende verzekeringen voor uw oldtimer goed te vergelijken, zodat u niet te veel betaalt.

incasso groningen

Leave a Reply