Oldtimerverzekering motor

Ook een oldtimerverzekering voor uw motor is aan strenge regels gebonden. Niet iedere oude motor wordt zomaar gezien als oldtimer en ook als de motor daar wel onder valt dan valt de motor nog niet per definitie onder de regels van de oldtimerverzekering motor.

Allereerst dient uw motor minimaal 25 jaar oud te zijn. Motors die jonger zijn vallen sowieso niet onder de oldtimerregeling. Daarnaast moet u de motor hobbymatig gebruiken. Dat houdt in dat u er niet dagelijks mee mag rijden en dat u jaarlijks maximaal 7.500 kiliometer met uw motor rijdt. Rijdt u meer dan het maximale aantal kilometers, dan moet u een gewone verzekering voor uw motor afsluiten. Uw motor wordt dan wel gezien als een oldtimer, maar u valt niet onder de voorwaarden van de oldtimerverzekering motor.

Er zijn drie verschillende mogelijkheden om uw oldtimer te verzekeren. Deze zijn:

Oldtimerverzekering motor WA

Met deze motorverzekering zorgt u ervoor dat u verzekerd bent voor de schade die u bij anderen aanbrengt in geval van een aanrijding of dergelijke. Voor de eigen schade bent u dan niet verzekerd.

Oldtimerverzekering motor WA beperkt casco

Met deze verzekering zorgt u er, net als bij de WA verzekering, voor dat u verzekerd bent voor de schade die u bij anderen aanbrengt in geval van een aanrijding of dergelijke. Voor de eigen schade bent u dan beperkt verzekerd, bijvoorbeeld voor schade die veroorzaakt wordt door brand.

Oldtimerverzekering motor All Risk

Met deze verzekering zorgt u ervoor dat u verzekerd bent voor de meeste schadegevallen aan uw oldtimer. Met een oldtimerverzekering All Risk zorgt u ervoor dat u optimaal verzekerd op pad gaat met uw motor.

Leave a Reply