Verzeker uw oldtimer met een speciale oldtimer verzekering

Wist u dat er voor oldtimers speciale autoverzekeringen zijn die u kunt afsluiten? En vaak zijn deze goedkoper dan wanneer u een standaard autoverzekering zou gebruiken. Uw oldtimer en uzelf moeten dan tegelijkertijd ook wel aan een groot aantal eisen voldoen om voor een oldtimerverzekering in aanmerking te kunnen komen. Wilt u een oldtimer verzekering afsluiten? Dan vindt u hier meer informatie over de eisen en de mogelijkheden.

Wat is een oldtimer?

Niet alle verzekeraars gebruiken dezelfde definitie voor oldtimer. Het is ook lastig aan te geven wat een oldtimer is. U kunt zich waarschijnlijk een oldtimer voorstellen, maar alleen de omschrijving ‘een oude klassieke auto’ is niet voldoende. Een vrij gangbare regel die wordt aangehouden is dat oldtimers minstens 25 jaar niet meer worden gefabriceerd. In de meeste gevallen zal dit aanzienlijk langer zijn. Hier houdt het echter niet bij op. Nu u weet of uw auto een oldtimer is of niet, zijn er nog een aantal andere regels die u worden opgelegd als u voor de oldtimer verzekering in aanmerking wilt komen.

De regels van de verzekeraar

Verzekeraars geven niet zomaar oldtimerverzekeringen weg. Er zijn een aantal regels waaraan u moet kunnen voldoen voordat u van deze verzekering gebruik kunt maken. Deze regels verschillen per verzekeraar, net als de definitie van oldtimer ook per verzekeraar anders is. U moet daarna mogelijk nog de volgende andere punten bewijzen.

  1. Uw oldtimer is uw tweede auto. U bent in het bezit van een andere auto waar u dagelijks in rijdt en gebruik van uw oldtimer is volledig hobbymatig.
  2. U mag maar een beperkt aantal kilometers per jaar in uw oldtimer rijden. Vaak leggen verzekeraars de grens tussen de 5000 en 7500 kilometer.
  3. Uw eerste auto is verzekerd bij dezelfde verzekeraar.
  4. U kunt een taxatierapport van uw oldtimer laten zien (optioneel).
  5. U bent lid van een oldtimervereniging (optioneel).
  6. U bent niet te oud en niet te jong (optioneel).
  7. Uw oldtimer is goed beveiligd (optioneel).

Verschillende oldtimer verzekeringen

De eisen die gesteld worden per verschillen per verzekeraar en het is altijd verstandig om deze specifieke eisen eerst op te vragen voordat u de verzekering afsluit. Daaraan kunt u zien welke verzekeraar het beste past bij uw persoonlijke situatie. U kunt een oldtimer verzekering net zo afsluiten als een standaard autoverzekering, namelijk WA, WA+ en allrisk. Ook toevoeging van een aanvullende verzekering is mogelijk, mocht u dit willen. De meeste eigenaren van oldtimers verzekeren de auto allrisk.

Alternatieve opties

U bent niet verplicht om een oldtimerverzekering af te sluiten. De regels zijn streng en dat is niet voor iedereen passend. Misschien wilt u uw oldtimer wel graag gebruiken voor dagelijkse bezigheden zoals boodschappen en uw dagelijkse rit naar het werk. Daarom is het ook mogelijk om een semi-oldtimer verzekering af te sluiten. U betaalt dan meer, maar u kunt wel in uw oldtimer rijden wanneer u wilt en zonder op de kilometers te letten. Een andere optie die u bij veel verzekeraars heeft is om alleen een oldtimer verzekering af te sluiten voor een paar maanden tijdens de zomer. Aangezien dit de tijd is waarin oldtimers het meeste worden gebruikt, kan dit voor u een goede en besparende optie zijn.

De juiste oldtimer verzekering vinden

Het vinden van een goede oldtimer verzekering is dus niet gemakkelijk. Daarom is het verstandig om hier een dag de tijd voor te nemen en alle verzekeraars met elkaar te vergelijken. Het is verstandigst om de verschillende verzekeraars te vergelijken via Diks Verzekeringen. Hier kunt precies zien op welke punten de verzekeraars van elkaar verschillen. Bekijk de regels die ze u opleggen en beoordeel of u daaraan voldoet. Maak een besluit over het soort verzekering dat u af wilt sluiten en de periode ervan. Vergelijk vervolgens de geschikte verzekeraars op prijs en u kunt gemakkelijk de beste en goedkoopste oldtimer verzekering uitkiezen voor uw kostbare bezit.

 

Leave a Reply